Zo ziet een paardencoach sessie er uit

Een sessie start altijd met het kennismaken. We gaan samen een kopje koffie of thee drinken en ik leg uit wat je kunt verwachten van de sessie. Vervolgens gaan we de bak in om kennis te maken met het paard. Tijdens de hele sessie sta jij naast (of in de buurt van) het paard, er wordt niet op het paard gereden. Ervaring met paarden en paardrijden is dus niet nodig.

Als je gewend bent aan de situatie, stel ik je wat vragen. Je zult merken dat ik veel naar het paard kijk om de reactie te peilen. Het paard kan natuurlijk niet praten, maar zijn lichaamstaal spreekt boekdelen. Een paard kan op jou reageren door bijvoorbeeld te zwiepen met zijn staart, een trilling in de vacht of door met het hoofd langs een zere plek te gaan. De kleine signalen die het paard geeft, vertaal ik naar jou.

Zo breng ik jou in beweging met als doel jezelf ‘uit je hoofd’ te halen en bewuster van je lichaam te laten worden. Je zult merken dat doordat je bewuster met jezelf bezig bent, je geen last meer hebt van die zere arm of nek, dat je burn-out klachten zijn afgenomen of dat je verlies beter kan verwerken.

Sessies en prijzen

Volwassenen

Een individuele sessie voor volwassenen duurt ongeveer 1,5 uur inclusief voor- en nabespreking.

Met één sessie paardencoaching wordt vaak al een heleboel bewerkstelligd en een denk- en bewustwordingsproces in gang gezet. Je krijgt dan vaak al te zien waar je aan kunt werken of wat je nu werkelijk voelt.

Prijzen

1 sessie á 1,5 uur: 95,-

 

Kind

Een individuele sessie voor kinderen (vanaf

12 tot 16 jaar ) duurt ongeveer 1 uur inclusief voor- en nabespreking.

Omdat ouders een belangrijke schakel zijn in de ontwikkeling van een kind dient bij de eerste kindercoachsessie minimaal 1 ouder aanwezig te zijn.

De sessies vinden om de 2 weken plaats zodat jouw zoon of dochter alles rustig kan verwerken.

Prijzen

1 sessie á 1 uur: €80,-

4 sessies: €300,-

8 sessies: €600,-

Traject op maat

Iedereen is verschillend. Daarom zal ik na een intake sessie een speciaal voor jou op maat gemaakt programma samenstellen gebaseerd op jouw wensen en behoeften. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 coaching sessies nodig om progressie te boeken.

Prijzen

Traject op maat (6 tot 8 sessies): vanaf €560,-

Duosessie

Soms is het fijner om samen de paardencoachsessie te ondergaan. Bijvoorbeeld als ouder en kind, of familie die hetzelfde doormaken. Dan is een duosessie een mooie oplossing.

Prijzen

1 sessie á 2 uur: €150,- per sessie

Workshop paardencoaching

Tijdens de workshop maak je in een groep van vier personen in een ochtend kennis met paardencoaching. De workshop is op aanvraag te boeken voor 4 personen.

Prijzen

1 ochtend á 2,5 uur: €50,- per persoon

1ochtend a' 2,5 uur: €75,- per persoon

Paardencoaching
met eigen paard

Paardencoaching is ook mogelijk met jouw eigen paard. Ik kom dan bij je thuis en voer een sessie uit met jouw eigen paard.

Prijzen

1 sessie á 1,5 uur: €125,-

Paardencoaching vanuit opleidingsbudget werkgever

Wil je paardencoaching inzetten voor je ontwikkel- of reïntegratietraject? Kijk dan eens naar het opleidingsbudget bij je werkgever. Paardencoaching valt vaak onder een opleidingsbudget waardoor een deel van de kosten wellicht worden vergoed door jouw werkgever. 

Boek een paardencoachsessie