Help jouw cliënten verder met paardencoaching

Hebben jouw cliënten last van lichamelijke klachten die voortkomen uit gevoelens of onverwerkte trauma's? Of kom je in jouw praktijk weleens patiënten tegen die, al dan niet door een beperking, ontzettend vastlopen en het moeilijk vinden om met hun gevoelens om te gaan? Paardencoaching kan helpen bij het verwerkingsproces van deze cliënten.

Paardencoaching is een vorm van coaching waarbij een paard helpt met het geven van inzicht in het gevoel van de mens. Paarden zijn namelijk heel intuïtief en goed in het spiegelen van emoties. Ze voelen energie feilloos aan en scannen continu de lichaamshouding van de ander.

Vooral voor mensen die ontzettend vastlopen in hun emotie en hier niet goed over kunnen praten is paardencoaching een oplossing. Het paard praat namelijk voor hun. Op die manier geeft het jou inzicht in de manier waarop het proces van de cliënt verder aangepakt kan worden.

Paardencoaching werkt ook heel goed voor kinderen, omdat zij het vaak lastig vinden om hun emoties te omschrijven.

 

Een paardencoach sessie kan ingezet worden bij de volgende thema’s :

  • Concentratie

  • Faalangst

  • Sociaal-emotionele vaardigheden

  • Angsten overwinnen

  • Inzicht willen krijgen in gedrag en belemmeringen
  • Depressie

  • Burn-out verschijnselen

  • (Chronische) stress

  • Verwerken van verlies

  • Zelfvertrouwen

"Doordat Linda de reacties van het paard ‘vertaalt’, krijg je inzicht in het probleem en worden lichamelijke effecten bij de cliënt losgemaakt waardoor het verwerkingsproces kan starten."Gecertificeerd Paardencoach

Sinds 2018 ben ik actief als (gecertificeerd) Paardencoach met mijn bedrijf Paardencoaching Twente. Honorée Vissers, psycholoog/psychotherapeut, komt regelmatig met een aantal cliënten bij mij om een sessie te volgen. Ze heeft hier al veel goede inzichten door gekregen en cliënten verder kunnen helpen.

 

Ben je nog niet bekend met paardencoaching en wil je het eerst zelf eens ervaren? Kom dan kennismaken op de manege en ondervind zelf hoe paardencoaching werkt.

Honorée Vissers
Psycholoog / psychotherapeut 

Ik heb een aantal keer een sessie paardencoaching bij Linda ingezet met cliënten die al langer in psychotherapie waren, waarbij ik stuitte op hele diepliggende patronen, waar moeilijk woorden voor te vinden waren. Hierdoor leek de behandeling wat te stagneren en door paardencoaching in te zetten hoopte ik weer wat beweging te krijgen, en mijn cliënten te helpen op een andere manier bij hun beleving en ervaring te komen dan door te praten. Dit leverde in alle gevallen gespreksstof op voor de verdere behandeling, en ook beweging in de therapie.


Bekijk de paardencoachsessies

Volwassenen

Een individuele sessie voor volwassenen duurt ongeveer 1,5 uur inclusief voor- en nabespreking.

Met één sessie paardencoaching wordt vaak al een heleboel bewerkstelligd en een denk- en bewustwordingsproces in gang gezet. Je krijgt dan vaak al te zien waar je aan kunt werken of wat je nu werkelijk voelt.

Meer informatie over de paardencoachingssessies voor volwassenen.

Kinderen

Een individuele sessie voor kinderen (tot 12 jaar) duurt ongeveer 1 uur inclusief voor- en nabespreking.

Omdat ouders een belangrijke schakel zijn in de ontwikkeling van een kind dient bij de eerste kindercoachsessie minimaal 1 ouder aanwezig te zijn.

De sessies vinden om de 2 weken plaats zodat jouw zoon of dochter alles rustig kan verwerken.

Meer informatie over de paardencoachingssessies voor kinderen.

Traject op maat

Iedereen is verschillend. Daarom zal ik na een intake sessie een speciaal voor jou op maat gemaakt programma samenstellen gebaseerd op jouw wensen en behoeften. Gemiddeld zijn er 4 tot 8 coachingssessies nodig om progressie te boeken.

Meer informatie over de paardencoachingssessie op maat

Duosessie

Soms is het fijner om samen de paardencoachsessie te ondergaan. Bijvoorbeeld als ouder en kind, of familie die hetzelfde doormaken. Dan is een duosessie een mooie oplossing.

Meer informatie over de duosessie

Workshop Paardencoaching

Tijdens de workshop maak je in een groep van vier personen in een ochtend kennis met paardencoaching.

Meer informatie over de workshop paardencoaching

Paardencoaching met eigen paard

Paardencoaching is ook mogelijk met jouw eigen paard. Ik kom dan bij je thuis en voer een sessie uit met jouw eigen paard.

Meer informatie over de paardencoachsessie met eigen paard